Koken met koper en koperkern, een unieke ervaring!

Duurzaam koken

De producten en leveranciers van Horeca Heaven kennen we goed. Om de achtergronden en het enthousiasme te begrijpen gaan we regelmatig op bezoek bij de leveranciers.

In deze rubriek beschrijven we kort ons bezoek bij de koperen en koperkern-RVS pannen leverancier die al generaties lang deze kwaliteitspannen op ambachtelijke wijze produceert: Falk culinair.

Belangrijke eigenschap van koper is dat het warmte snel geleid. De pan is in een hele korte tijd op temperatuur en de temperatuur kan snel bijgeregeld worden. Verder is de pan in zijn geheel snel verarmd voor een verbeterde warmte afgifte, ook aan de zijkanten. Dit geeft het koken een andere dimensie en met deze pannen zijn dan ook unieke gerechten te maken, of geven een extra touch aan de presentatie.

De speciale reeks pannen van Falk met een koperkern hebben aan de binnen en buitenzijde een RVS laag, als een bimetaal. Hiermee zijn de eigenschappen van het met koper koken gecombineerd om ook op inductie goed te koken. 

Er is een uniek procedé ontwikkeld waarmee onder zeer grote druk de metalen samen gevoegd worden tot één geheel. Zowel de binnen als de buitenkant zijn van RVS.

Voor volledig koperen pannen, of pannen die niet voor inducuctie geschikt zijn is er een inductieplaat beschikbaar om deze pannen toch te kunnen blijven gebruiken.

Falk culinair kent zijn vak als geen ander, heeft vele topkoks als klant en heeft de generatie lange vakkennis van omgezet naar tijdloze producten. In combinatie met de lange garantie op productie of materiaal fouten, geeft aan dat het product een duurzame gedachte ondersteund. Geen goedkope pannen meer die meerdere keren per jaar vervangen moeten worden, maar inplaats daar van een kwalitatief hoogwaardige pan. Doe de rekensom en leer de extra mogelijkheden van koken op koper kennen.

Mede een reden dat ook Horeca Heaven deze leverancier vanaf de eerste dag geselecteerd heeft!